Hovedløpene i Larvik

I helgen ble årets Hovedløp arrangert, med Larvik OK som arrangør. Vi hadde tre løpere til start, alle i D16-klassen.

Lørdagens sprint ble arrangert i nydelig sommervær, med Fritzøe Brygge som arena. Det ble tett og spennende i de fleste klasser,
og løypene var ganske utfordrende, med både vegvalgsnøtter og krav til kartlesning. Best av våre ble Signe på en 8.plass. Hun var ganske
fornøyd, men hadde en miss i inngangen til det avluttende området rundt Fritzøe Brygge, som definitivt sendte henne ut av medaljekampen.
De andre to fikk også litt trøbbel i dette området, og aller mest Maria, som bare var noen sekunder bak Signe på siste posten før «brygga».
Det endte til slutt med en 24. plass for Maria, noe som nok var litt skuffende for henne, og 26. plass for Ella.

Langdistansen ble arrangert ved Dolvi, på vegen mellom Farriseidet og Helgeroa. Varierende og utfordrende terreng, hvor både fysiske, løpstekniske
og o-tekniske ferdigheter ble satt på prøve. Maria var først ut av våre, og var litt mellomfornøyd da hun løp inn til en foreløpig 11.plass, som siden
ble til en 18.plass da alle var i mål. Ella fikk et par leie bommer relativt tidlig, men løp seg etterhvert oppover på lista og endte til slutt som nr.21.
Signe startet nesten sist, og det var en spennende tid for SOK-folket på sidelinjen. Pga tekniske problemer fikk vi ingen mellomtider på D16-jentene før ved
arenapassering halvannen kilometer før mål, men når hun passerte der på en 3.plass, steg spenningen ytterligere. Derfor var det fantastisk moro å oppleve
at Signe løp en skikkelig bra sisterunde, og sikret bronsen med ganske god margin.

Signe har trent bra i sommer, hatt en plan (godt hjulpet av Stein) og fulgt denne. Da er det moro at det lykkes, og viser bare at systematisk og målrettet
arbeid over tid som oftest gir resultater. Hun har nå tatt medalje i tre HL-langdistanser på rad, samt en bronse på sprinten i Bugården i 2013. Det er